Artiesten

Big Band Zeist 🎵is een jonge talentvolle en enthousiaste Big Band onder leiding van dirigent Gert Jan van den Dolder. De spelers zijn amateurs, soms aangevuld met profs. Ze spelen het echte BigBand-repertoire van o.a. Count Bassie, Neal Hefti en Sammy Nestico. Er klinkt een breed jazz-repertoire met pop, funk en latin invloeden. 🎶🎷🎺🥁🎹
Het podiumdebuut was tijdens het nieuwjaarsfeest in Het Slot Zeist met enthousiaste publiek en musici zelf. Daarna volgenden regelmatig andere optredens, waaronder in Figi Zeist en zijn ze vaste gast op feesten in de regio zoals de opening van het cultureel seizoen in Wijk bij Duurstede en de Dag de Kunsten in het Slottuin theater.
Kom naar Boederij De Wit op de Brink, Schalkwijk!

Boerderij De Wit, Brink 30, Schalkwijk

Joony
De band Joony bestaat uit zeer ervaren muzikanten die hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend. Ze spelen een zeer gevarieerd repertoire van kleine popsongs tot wat steviger werk.
Ton van Dort (drums/zang)
Arie Meijdam (basgitaar)
John van Maanen (zang/gitaar)

Boerderij De Wit, Brink 30, Schalkwijk

Attacca Accordeon Ensemble
Het Attacca Accordeon Ensemble is een ad-hoc ensemble o.l.v. Geleijn van der Ham met verteller Kees Geelhoed.
Op 12 mei speelt dit ensemble muziek rond de Bremer Stadsmuzikanten, een sprookje van de gebroeders Grimm. Het verhaal van de Bremer stadsmuzikanten vertelt over vier verstoten dieren (een ezel, een hond, een kat en een haan), die voor hun eigenaars niet langer nuttig zijn en daarom gedood zouden worden. Ieder dier slaagt er in te ontsnappen, maar weet niet goed wat daarna te doen. Omdat de dieren vinden dat ze goed kunnen zingen, komt de ezel op het idee naar Bremen te trekken om als straatmuzikanten te gaan leven. Kom met het hele gezin naar deze sprookjes-voorstelling!

Ned Hervormde Kerk, De Brink, Schalkwijk

Voddemoêr
Nederlandse Folkband Voddemoêr zet de graanschuur op zn kop!
Deze twee zussen, professionele musici, bezingen het oude Nederlandse leven. Over de mondige vrouwen, verse haringvangst, de beste oude ambachten en de gevaren van de zee. Gewapend met klompen, viool, blokfluit en harp bestormen zij het podium!

De Brink, Schalkwijk

Stardance is te bewonderen op het Erfgoedfestival. Met spetterende ‘performances’ door jonge tallentvolle dansers.
Stardance is een unieke dansschool in Houten waar we met passie, kunde en vooral plezier wordt lesgegeven aan iedereen die van dansen houdt! Van klassiek ballet tot urban of musicales, voor beginners of gevorderden.
Deze fantastische jonge getalenteerde dansers staan onder de bezielende leiding van Christel van der Gun.
Dit spectaculaire event mag je niet missen!

PAND Pannekoek, Provincialeweg 1, Schalkwijk

Saxcecilia is het Saxofoonkwartet van Muziekvereniging Caecilia. De vier muzikanten spelen op vier verschillende saxofoons. Hans van Dinteren heeft een bariton, Ans van Wijk een tenor, Astrid Uijttewaal een alt en Marjolein Kool een sopraan. Als ze goed op dreef zijn klinkt het geheel meer dan de som van de delen. Hun repertoire varieert van klassiek tot modern, en is herkenbaar en vrolijk. Soms kun je meedeinen en wie wil mag zelfs meezingen. Ze speelden al in verschillende Houtense verzorgingshuizen en in de coronatijd op allerlei plekken in Schalkwijk. Waar ze ook spelen, de vier saxen zorgen altijd weer voor een muzikaal feestje.

PAND Pannekoek, Provincialeweg 1, Schalkwijk

Het Recreanten-orkest van Muziekvereniging Caecilia.
Kom naar dit vrolijk en inspirerend optreden bij Pand Pannekoek.
De Recreanten zijn prille muzikanten die anderhalf jaar geleden onder leiding van dirigent en rasoptimist André Vulperhorst uit het niets een orkest begonnen, dat nu de pannen van het dak speelt. Het Recreanten-orkest speelt evergreens, smartlappen, opera en ander herkenbaar muzikaal snoepgoed.
Laat u verrassen, en … af-en-toe zingt u (van)zelf ook mee! Mis dit unieke concert niet!

PAND Pannekoek, Provincialeweg 1, Schalkwijk

Noottuygh is een groep enthousiaste zangers en muzikanten uit Zeist. Een accordeonist en een Irish whistle-player begeleiden zes zangers. Ze brengen een breed repertoire van Irish songs, Engelstalige zeemansliederen en veel, veel meer.
Kom naar de tuin van Brassica genieten van shanty en Ierse liederen.

Tuin Brassica, De Griend 1, Schalkwijk

Romey van den Heuvel
(Singer songwriter)
Singer-songwriter ROMAY is een echt Houtens talent! Zij speelt veel eigen werk, akoestische popsongs die raken. Ze laat zich inspireren door artiesten als Ben Howard, Lizzy McAlpine en Julia Michaels. Momenteel studeert zij aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.
Kom naar Tuin Brassica, De Griend 1, Schalkwijk

Tuin Brassica, De Griend 1, Schalkwijk

New City Jazz Travelers zijn ontstaan in maart 2015 met als gezamenlijke liefde jazz muziek en vooral het spelen van deze swingende muziek. De band telt 5 saxen, 1 klarinet, 1 viool, piano, bas, gitaar, drums en zang. New City Jazz Travelers spelen swingende muziek van jazz tot pop, speciaal gearrangeerd voor deze band met de bijzonder bezetting. Ze spelen ook eigen nummers, gemaakt door de hele band, met ook echte meezing stukken. 🕺🎶 Het wordt een swingend, gezellig en spannende middag! 🎵🎹

Restaurant Jonkheer Ram, Jhr. Ramweg 22, Schalkwijk

Café Noir is een salonorkest dat de muziek van begin twintigste eeuw doet herleven. Het repertoire ligt tussen licht klassiek en ragtime in. Dit is salonmuziek in stijl! Salonmuziek komt uit het begin van de 20e eeuw en werd gebruikt om sfeer te maken in het café of de meer chique salon van rijke burgers. In tijden van vooruitgang, deed de radio zijn intrede. De eerste uitzendingen vanaf de jaren 20 werden al snel zeer populair. Mede daardoor groeide de salonmuziek explosief.

Restaurant Jonkheer Ram, Jhr. Ramweg 22, Schalkwijk

Flamenco muziek! 💃🇪🇸🎶
Marijn Vlijm en Bart van Uden studeerden beiden aan conservatoria in Nederland. Vervolgens hebben ze zich in Spanje gespecialiseerd in het begeleiden van flamencozang en -dans.
Eenmaal terug in Nederland zetten zij deze kunst voort en werkten samen met onder meer flamencodanseres Janine Keijzer, beter bekend als ‘La Nina’. Luister en kijk naar dit energieke en intense ‘duende’ van deze Spaanse kunstvorm.

Michaëlkerk, Jhr. Ramweg Schalkwijk

Cabo & Co
(viool, altviool en cello) spelen het programma ‘Ha Händel!’
Triosonates van barokcomponist Georg Friedrich Händel. 
De faam van Handel (1685-1759) blijft nog steeds in de eerste plaats verbonden met een aantal geliefde werken uit zijn Londense jaren, met als absolute topper het oratorium Messiah. In 1713 had de componist zich definitief gevestigd in de Engelse hoofdstad, waar hij veertig jaar lang het muziektheater domineerde met Italiaanse opera’s en Engelse oratoria. Even intrigerend en kwalitatief hoogstaand zijn echter de honderden andere instrumentale werken in de meest uiteenlopende genres. Handel profileerde zich als een componist met een uitgesproken drang tot experimenteren en een dramatische aanpak die de toehoorder onmiddellijk emotioneel bij de keel greep. Zo ook in zijn Triosanates. 
Vera Heins, viool
Amerentia van der Kooij, altviool
Guus Fabius, cello

Michaëlkerk, Jhr. Ramweg Schalkwijk

Djezzn’
De Houtense jazzband Djezzn’ speelt bekende jazz-standards, soul, jazz-funk, jazz-pop en aanverwante stijlen.
Droom weg bij klassiekers als “The Girl from Ipanema” (Astrid Gilberto), swing mee met “Feeling Good” (Michael Bubblé), of maak de dansvloer onveilig op “Sweet Home Chicago” (Blues Brothers).

Huis Vogelsangh, Jhr. Ramweg 4, Schalkwijk

The Vaults is een vijf mans Rhythm & Blues formatie uit de provincie Utrecht. De band bestaat uit ervaren muzikanten. Het repertoire bestaat uit covers met een eigen geluid bestaande uit oude Chicago Blues. 60’s R&B en uitstapjes naar swingende en onbekende Rhythm & Blues.

Huis Vogelsangh, Jhr. Ramweg 4, Schalkwijk

Swing Majeur is swingende en virtuoze Gypsy Jazz! Met hun fijne akoestische instrumenten speelt dit professionele trio repertoire met melodieuze improvisaties en jazzy ritmes, een hecht trio, strak en swingend.
William van der Veen – gitaar
Rob Brouwers – gitaar
Casper Bleumers – contrabas

Boederij De Bruin, Kaaidijk Schalkwijk

TODO & CO
Wervelende wereldmuziek, gespeeld door 4 multi-instrumentalistes. Van Arabisch tot Angolees, van Braziliaans tot Bulgaars, van Macedonisch tot Mauritiaans, Todo & Co speelt de mooiste nummers uit verschillende muziekstijlen en brengt ze samen in een aanstekelijk swingend, feestelijk en ontroerend programma. Je wordt meegenomen in het hechte samenspel en de harmonieuze samenzang. Een concert van Todo & Co is een hartverwarmende belevenis!

Boederij De Bruin, Kaaidijk Schalkwijk

Marsemijn Muziek
Marsemijn Muziek van Marsha Matton is rollende muziek, in een busje! Het is hun missie jou in beweging te zetten om dat te doen waar je blij van wordt. Zoals samen muziek maken! Op het erfgoed muziek festival nodigt Marsha muzikale vrienden uit die zullen gaan optreden, individueel en samen. Wie je kunt verwachten: Marloes van der Werf, Margreet de Ruijter en Mani Grootscholten en…..? Het is een ware muzikale explosie van jong talent tot ervaren musici!

Boerderij Van Rijn, Lagedijk 14, Schalkwijk

‘Troubadour de l’amour’
Boudewijn Hansen is een troubadour en sneldichter die opgewekt, romantisch en cabaretesk liedjes zingt. Zijn muziek drijft op plezier, liefde, romantiek en het persoonlijke verhaal. Hansen is een liedjeskunstenaar die soms ter plekke improviserend een lied met tekst verzint. Geef hem een onderwerp en een treffend troubadourslied, in gezongen snelrijm, ontstaat als vanzelf.

Boerderij Van Rijn, Lagedijk 14, Schalkwijk

Del Norte! Noorderlingen met een wereldblik. Latin, cumbia, son, musica mestiza; aanstekelijke muziek uit diverse windstreken. Als er een lijn zit in dit repertoire, dan is het wel ‘pasión’! Alles komt samen in de viermansformatie Del Norte! Puur muziekplezier op het podium, aanstekelijk om naar te kijken en heerlijk om op te dansen.

Boerderij Uijttewaal, Helena Hoeve,
Lagedijk 26, Schalkwijk

R&G Tango (Tango en wereldmuziek)
Robin El-Hage (accordeon) en Gustavo Cabrera (viool), twee prof musici vormen samen het R&G Tango Duo dat Argentijnse tango’s op een unieke geïmproviseerde wijze spelen. Bij dit duo hoort u het hele spectrum van de Argentijnse volksmuziek, van onder meer Carlos Gardel en Astor Piazzolla. Zet je schrap voor de aanstekelijke ritmes van de tango.
Maar ook Ierse jigs, gipsy jazz en nog veel meer.

Boerderij Uijttewaal, Helena Hoeve,
Lagedijk 26, Schalkwijk

De Lucky Coms zijn in januari 2023 gestart na een succesvolle brassband workshop. Deze jeugdbrassband bestaat uit saxofoons, trompet, klarinet, drums en percussie. Iedere vrijdagmiddag is het weer raak en komt er veel klinkende klanken uit de oefenruimte van het Kunstencentrum van de KOM. Coach is Elsie Reiziger. Grote inspiratie zijn the Lucky Chops maar ook Gallowstreet of Blowing Doozy.
De Lucky Coms zullen zeker een feestje bouwen 🎷🎺🥁🪘

Restaurant Jonkheer Ram, Jhr. Ramweg 22, Schalkwijk

Draaiorgel ‘De Wimmies’
Dit prachtige zelfgebouwde draaiorgel van Wim Hoefakker is te bewonderen op verschillende plekken in het dorp.

In het dorp, Schalkwijk